Deelnemer NVVB-programma Team van de Toekomst 2019©
Over Even Werkt! Academie

Voor iedereen in de publieke dienstverlening

 

Elke gemeente wil uitblinken in de publieke dienstverlening; de inwoner snel en vooral goed helpen. Klantgericht zijn, professioneel handelen, dus complete dienstverlening bieden. Als manager wil je een sterk team bouwen, dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te bedienen. Als medewerker wil je jouw werk zo goed en prettig mogelijk kunnen doen.

De PublieksAcademie is dé opleidingsomgeving en examenomgeving voor iedereen in de publieke dienstverlening; voor íedere manager en medewerker die de dienstverlening van de gemeente wil optimaliseren en wil werken aan eigen kennis, kunde en vaardigheden.

Verzekerd van opleidingskwaliteit

Vanuit de PublieksAcademie worden diverse opleidingen aangeboden op mbo-4 en hbo-niveau. Volledige opleidingen, maar ook losse modules, zodat je precies kunt kiezen wat voor jou nodig is. Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in je vak en je leert door te doen. Wat je ook kiest, met de opleidingen van de PublieksAcademie ben je altijd verzekerd van:

 

  • Kwaliteitsgarantie met het NVVB diploma of certificaat
    Een erkend mbo-4 of hbo diploma of certificaat dat in het hele land garant staat voor kwaliteit.

 

  • Nieuwe of beter ontwikkelde competenties door meer aandacht voor vaardigheden
    Vaardigheden zijn net zo belangrijk als kennis en dus zijn er specifieke modules, gericht op ontwikkeling van de benodigde  competenties van iedere individuele medewerker of het gehele team.

Voor managers

Welke scholing hebben de medewerkers nodig om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen? Hoe wordt leren en ontwikkelen een permanent onderdeel van de reguliere bedrijfsvoering? Het snijden in opleidingsbudgetten, de snelle ontwikkelingen in het vak en de toenemende druk en werkzaamheden, maken het niet altijd gemakkelijk om deze vragen te beantwoorden. De PublieksAcademie helpt daarbij, met advies, een gespecialiseerd opleidingsaanbod, aantrekkelijke prijzen en scholing op maat voor elke medewerker of het gehele team.

Voor medewerkers

Hoe blijf je op de hoogte van de razendsnelle ontwikkelingen in het vak? Hoe ga je de volgende stap zetten? En hoe ontwikkel jij jezelf, zodat je werk beter en leuker wordt? Kennis is belangrijk om je werk goed te kunnen doen, maar vaardigheden om de inwoner of ondernemer écht goed te helpen zijn minstens even belangrijk. Daarom is in de opleidingen en modules van de PublieksAcademie niet alleen aandacht voor kennis, maar juist ook voor die belangrijke vaardigheden. Op die manier werk je niet alleen aan het goed invullen van je functie, maar vooral ook aan jezelf en je eigen toekomst.

PublieksAcademie

Het nieuwe Diplomastelsel Burgerzaken heeft met ingang van 1 september 2016 het stelsel van BO-BZ / BOP en BA-BZ / MLO-BZ-examens van de NVVB vervangen. 

Het Diplomastelsel Burgerzaken biedt afdelingen Burgerzaken en Publiekszaken handvatten om te komen tot beter en aantoonbaar gekwalificeerde medewerkers. Het biedt de mogelijkheid om een module te volgen en een examen te doen voor één enkele taak of voor een combinatie van taken (Zie hieronder, Website Even Werkt! Academie en Website NVVB).

Mbo-4 modules

 

De PublieksAcademie is onderverdeeld in modules. Hapklare brokken met een mooie structuur voor jou als medewerker Burgerzaken of Publiekszaken. Het is een flexibele manier van het behalen van een diploma. Je kiest namelijk zelf de module of modules die past of passen bij jouw werkzaamheden en jouw niveau (hbo of mbo).

 

Alle modules zijn op dezelfde manier opgebouwd en worden in groepsverband gegeven. Voor iedere behaalde module ontvang je een certificaat en een aantal punten. Een combinatie van een aantal certificaten (en punten) vormt uiteindelijk een diploma.

Met het handige puntensysteem kun je zelf uitrekenen hoeveel, en welke modules je nodig hebt. 

Ben je al jaren werkzaam binnen het vakgebied Burgerzaken? Dan is de PublieksAcademie ook dé manier om je te laten bijscholen of om op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen.

 

NB. Informatie over vrijstellingen en de waarde periode van certificaten en diploma’s treft u eveneens aan in de brochure Diplomastelsel Burgerzaken op de site van de NVVB.

Hbo modules

 

Alle informatie is onderverdeeld in modules. Hapklare brokken met een mooie structuur voor jou als medewerker Burgerzaken of Publiekszaken. Het is een flexibele manier van het behalen van een diploma. Je kiest namelijk zelf de module of modules die past of passen bij jouw werkzaamheden en jouw niveau (hbo).

 

Alle modules zijn op dezelfde manier opgebouwd en worden in groepsverband gegeven. Voor iedere behaalde module ontvang je een certificaat en een aantal punten. Een combinatie van een aantal certificaten (en punten) vormt uiteindelijk een diploma.

Met het handige puntensysteem kun je zelf uitrekenen hoeveel, en welke modules je nodig hebt. 

 

Ben je al jaren werkzaam binnen het vakgebied Burgerzaken? Dan is de Even Wertkt! Academie ook dé manier om je te laten bijscholen of om op de hoogte te worden gebracht van de laatste ontwikkelingen. Hieronder ons aanbod Hbo modulen PublieksAcademie.