Over de Even Werkt! Academie

De omgeving voor blijvend leren en ontwikkelen

 

Elke gemeente wil uitblinken in de publieke dienstverlening; de inwoner snel en vooral goed helpen. Je wilt klantgericht zijn en professioneel handelen en hoogwaardige dienstverlening bieden. Als manager wil je een sterk team bouwen dat beschikt over voldoende kennis, kunde en vaardigheden om de inwoner of de ondernemer zo goed mogelijk te helpen. Als medewerker wil je jouw werk zo goed en prettig mogelijk kunnen doen. De Even Werkt! Academie is dé opleidingsomgeving voor burger- en publiekszaken en geschikt voor iedereen die zijn eigen kennis, kunde en vaardigheden binnen het vakgebied wil verbeteren.

Voor iedereen die werkt in het vakgebied van Publieke Dienstverlening

De Even Werkt! Academie biedt opleidingen die aansluiten bij de landelijke toetstermen van de NVVB. Dit zorgt ervoor dat iedereen die een NVVB module bij de Even Werkt! Academie volgt ook een NVVB certificaat kan behalen.
De Even Werkt! Academie biedt losse modules, complete opleidingen en maatwerk. Onze trajecten zijn gericht op inhoudelijke kennis, persoonlijke ontwikkeling, vaardigheden en de versterking van teams. Doordat wij werken met NVVB modules kun je je opleidingstraject naar eigen wens indelen. In dit opleidingstraject is het mogelijk om te leren via een digitale leeromgeving en dit af te wisselen met kennissessies, oefeningen en intervisie. Maar wil je alleen klassikale opleidingen dan is dit ook mogelijk.

Voor managers

Welke opleidingsmodules hebben jouw medewerkers nodig om het werk zo goed mogelijk te kunnen doen of zich te verbeteren? Hoe wordt leren en ontwikkelen een vanzelfsprekend onderdeel van de teamontwikkeling? 
De snelle ontwikkelingen in het vak en de toenemende druk op de werkzaamheden, maken het niet altijd gemakkelijk om deze vragen te beantwoorden. De Even Werkt! Academie ondersteunt je hierbij met advies en/of een gespecialiseerd opleidingsaanbod voor elke medewerker of het gehele team.

Voor medewerkers

Hoe blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in het vak? Hoe ga je de volgende stap zetten? En hoe ontwikkel jij jezelf, zodat je werk nog beter en leuker wordt? Kennis is belangrijk om je werk goed te kunnen doen, maar vaardigheden om de inwoner of ondernemer écht goed te helpen zijn minstens zo belangrijk. Daarom is in ons aanbod niet alleen aandacht voor kennis, maar ook voor de zo belangrijke vaardigheden. Op die manier werk je niet alleen aan het goed vervullen van je functie, maar werk je vooral ook aan jezelf en jouw eigen toekomst.

Partner van de NVVB

Het is binnen onze opleidingen en trainingen mogelijk om per module of per vak examen te doen. Korte en lange blokken die jou als medewerker Burgerzaken of Publiekszaken de kans geven om op een flexibele manier een diploma te behalen. Voor elke module waar je het NVVB-certificaat voor behaalt ontvang je een bepaald aantal punten. 
Wil je meer weten over het puntenstelsel kijk dan op de website van de NVVB.