Huwelijk en Geregistreerd Partnerschap

In 2019 zijn er in Nederland 63.565 huwelijken voltrokken (CBS). Dat zijn er al heel wat, en hierin zijn de geregistreerde partnerschappen en omzettingen nog niet eens meegenomen! Daarom is het belangrijk dat je als medewerker Burgerzaken en Ambtenaar van de Burgerlijke Stand weet hoe het proces rondom het huwelijk en geregistreerd partnerschap in elkaar zit. Hoe bouw je een dossier op? Moeten personen nog in ondertrouw? En wat als iemand die nu een geregistreerd partnerschap heeft dit wilt laten omzetten naar een huwelijk? Hoe verwerk je een buitenlands huwelijk in de BRP? Alles over huwelijken en partnerschappen in Nederland en de verwerking van huwelijken in het buitenland leer je in deze module.

 

Programma

Tijdens de module Huwelijk en Geregistreerd Partnerschap komen verschillende onderwerpen aan bod, onder andere:

  • Het huwelijk
  • Het geregistreerd partnerschap
  • Melding voorgenomen huwelijk/partnerschap
  • Het ja-woord
  • Het opmaken van akten
  • Verwerking in de BRP
  • Verwerken van buitenlandse huwelijksakten

 

Voor wie?

Deze cursus is belangrijk voor medewerkers burgerzaken die zich bezighouden met het aanleggen van huwelijks- en partnerschapsdossiers, huwelijken sluiten en partnerschappen voltrekken, maar ook voor elke medewerker die zorg draagt voor de verwerking van Nederlandse en buitenlandse huwelijksakten in de BRP.

 

Waar en wanneer?

Voor meer informatie neem dan contact op met Mariëlle van der Made, academie@evenwerkt.nl of bel 06 52 11 91 88.

 

Kosten

De kosten bedragen €455,00 per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch, voorbereidings- en materiaalkosten maar exclusief BTW.

Meer informatie?

Neem contact op met Mariëlle van der Made via 06 52 119 188 of mariellevandermade@evenwerkt.nl

Inschrijven kan door te e-mailen naar: info@evenwerkt.nl