Deelnemer NVVB-programma Team van de Toekomst 2019©
Mbo 4 modules

Module Adresonderzoek en -kwaliteit I (3 dagen)

3 punten

Weet je wat het een student oplevert als hij thuis woont, maar ingeschreven staat bij zijn oma die dicht bij de hogeschool woont? Wist je dat je bij een briefadres extra op adres(gerelateerde)fraude moet letten? Weet je wat schijnbewoning is en hoe je een huisbezoek voorbereidt?

In deze module leer je daar alles over en praktijkvoorbeelden staan hierbij centraal. Vanuit veel voorkomende en herkenbare cases maak je mee hoe adres(gerelateerde) fraude wordt gebruikt om er beter van te worden of te verdwijnen voor instanties. Je leert risicoprofielen kennen en wat daarbij komt kijken, hoe je een adresonderzoek opzet en uitvoert, wat de toezichthouder BRP doet en mag, dat soms een ambtshalve handeling nodig is, hoe een protocol huisbezoek eruitziet en waarop je moet letten bij een aangifte van een adreswijziging.

Na deze module kijk je anders en met een wakend oog tegen adressen aan. Je weet wat het gevolg voor de kwaliteit van de BRP is als burgers en adressen niet met elkaar matchen en wat dit betekent voor onterecht uitgekeerde toeslagen of niet-inbare vorderingen.

De inhoud van de module is afgestemd met het Project LAA (Landelijke Aanpak Adreskwaliteit) en LAA is betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze module.

Studieadvies: Wij adviseren voorafgaand de module Migratie te volgen.

  

Kosten: € 1.175,- per deelnemer excl. BTW (incl. Lesmateriaal & Lunch)