Deelnemer NVVB-programma Team van de Toekomst 2019©
Hbo modules

Module Personen- & familierecht & nationaliteitsrecht (2 dagen)

6 punten

Zorg jij dat de burger zijn recht krijgt?
Personen- en familierecht is een boeiend onderwerp wat veel impact heeft op de burgers. Het gaat over huwelijk en echtscheiding maar ook over geboorte en erven. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel gerechtelijke procedures over dit rechtsgebied gaan. Belangrijk dus om alle ins en outs te leren over dit veelzijdige onderwerp.

 Wist je dat ongeveer de helft van alle gerechtelijke procedures betrekking heeft op personen- en familierecht?

Iedere burger heeft rechten op het gebied van afstamming, geboorte, huwelijk en echtscheiding. Deze rechten zijn vastgelegd in het personen- en familierecht. Dit rechtsgebied is een onderdeel van het burgerlijk recht. Tijdens deze module ga je aan de slag met deze wetgeving, waarbij ook het internationaalrechtelijk gedeelte aan bod komt.

Na deze module kun jij onder andere akten voor huwelijk en geregistreerd partnerschap opmaken. Niet alleen voor burgers van Nederlandse nationaliteit, maar ook voor hen die (allebei) een andere nationaliteit hebben. Je bent tevens in staat om in complexe situaties te bepalen welke nationaliteit iemand heeft (gehad) en kun je complexe zaken afhandelen die te maken hebben met verzoeken om een nationaliteit, het doen van afstand en het verlies van een nationaliteit en ben je in staat te bepalen of iemand staatloos is.

 

 

Kosten: € 965,- per deelnemer excl. BTW (incl. Lesmateriaal & Lunch)