Overlijden

De Burgerlijke Stand kent meerdere gebeurtenissen in het leven die geregistreerd moeten worden. Één daarvan is overlijden. Wanneer iemand overlijdt is het belangrijk dat de overheid hiervan op de hoogte wordt gesteld. Bijvoorbeeld om de betaling van het pensioen of AOW stop te zetten en om nabestaanden op de hoogte te stellen van een eventuele erfenis. Daarom moet er een aangifte worden gedaan bij de Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zodat hij/zij een akte kan opmaken en moet het overlijden vervolgens in de Basisregistratie Personen worden verwerkt. Maar hoe maak je een akte op? Welke wet- en regelgeving moet je toepassen en hoe verwerk je het in de Basisregistratie Personen? Dat ga je leren in de module Overlijden.

 

Programma

Tijdens de opleiding Overlijden komen verschillende onderwerpen aan bod, onder andere:

  • Het burgerlijk wetboek
  • Wet op de lijkbezorging
  • Opmaken van overlijdensakte
  • Lijkenpas
  • De aangifte van overlijden
  • Het verwerken in de BRP

 

Voor wie?

Deze cursus is een belangrijke basis voor alle medewerkers die zich bezighouden met het opmaken van akten van overlijden en/of de verwerking hiervan in de Basisregistratie Personen.

 

Waar en wanneer?

Voor meer informatie neem dan contact op met Mariëlle van der Made, academie@evenwerkt.nl of bel 06 52 11 91 88.

 

Kosten

De kosten bedragen €229,00 per persoon. Dit bedrag is inclusief lunch, voorbereidings- en materiaalkosten maar exclusief BTW.

Meer informatie? Neem contact op met Mariëlle van der Made via 06 52 119 188 of mariellevandermade@evenwerkt.nl

Inschrijven kan door te e-mailen naar: academie@evenwerkt.nl