Traineeship

Vernieuwing van onze dienstverlening

Wij zijn de samenwerkingspartner voor de afdeling Burgerzaken van gemeenten in Nederland. We denken mee en proberen altijd de juiste oplossing aan te dragen. 

 

Het Even Werkt! traineeship 

Op 6 september 2021 start onze eerste groep trainees. Een primeur waar wij erg trots op zijn. Even Werkt! is de eerste organisatie binnen Publiekszaken die trainees op deze wijze aanbiedt en beschikbaar stelt voor gemeenten. Ons hoogste doel is namelijk het toevoegen van kwalitatieve medewerkers aan de arbeidsmarkt. Medewerkers waar u duurzaam profijt van heeft. We leiden ze namelijk op voor een carrière bij de gemeente. 

 

Een toegevoegde waarde voor gemeenten 

Het is belangrijk voor ons als organisatie om een toegevoegde waarde te kunnen zijn. Even Werkt! hecht veel waarde aan de gemeenten en andere opdrachtgevers. Daarom blijven wij vernieuwen in de wijze waarop wij dit kunnen leveren. 

Gedurende twee jaar wordt elke trainee volledig opgeleid volgens de NLQF-4 diplomalijn van de NVVB. Daarnaast besteden we bijzondere aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van onze trainees. Ze worden naast de vakinhoud ook getraind om belangrijke vaardigheden. Hierbij staan communicatie, houding en gedrag centraal. 

 

Opleidingsprogramma

De trainees worden in twee jaar tijd opgeleid tot allround medewerker Burgerzaken. Een collega waar je echt op kan rekenen. 

Vakinhoudelijk worden ze volledig opgeleid volgens de geaccrediteerde NLQF-4 diplomalijn van de NVVB. Wij vinden het belangrijk dat onze opleidingen onafhankelijk worden getoetst en na elke opleiding een erkend certificaat wordt behaald. Daarmee controleren wij de kwaliteitseisen van ons opleidingsprogramma en is er voor jullie zekerheid dat de trainee gekwalificeerd is. 

 

Vakinhoudelijke opleidingen

De trainees volgen elke module in de NLQF-4 diplomalijn van de NVVB. Deze worden aangeboden op verschillende wijze. We combineren e-learning, digitale klaslokalen en klassikale bijeenkomsten. 

 

Persoonlijke ontwikkeling

Naast de vakinhoud is het belangrijk dat de trainees ook worden begeleid in persoonlijke ontwikkeling. Burgerzaken is een dynamische en snelveranderende omgeving. Een Even Werkt! trainee wordt hier optimaal op voorbereid door het volgen van trainingen als: 

  • Jezelf presenteren als het visitekaartje van de organisatie
  • Communicatie - vanuit welke motivatie communiceer ik?
  • Nonverbale communicatie 
  • Feedback geven
  • Reflecteren 

Dit is een kleine greep uit de vele trainingen die georganiseerd worden. Ze zijn samengesteld in een nauwkeurig uitgedacht programma. Dit programma motiveert de trainee actief aan de slag te gaan met de persoonlijke ontwikkeling en na te denken over de eigen communicatie, houding en gedrag binnen de organisatie.

Interesse in onze trainees?

Meer informatie over onze trainees of over wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? 
Neem dan contact op via info@evenwerkt.nl. 

Onze accountmanagers nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Bij ons aan de slag als trainee?