Deelnemer NVVB-programma Team van de Toekomst 2018©
Verkiezingen

Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018

Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De volgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018.

 

Voor aankomend of ervaren projectleiders of –medewerkers

Wij zorgen ervoor dat het gehele proces geen enkel geheim meer kent. Twee zeer ervaren projectleiders nemen u mee in de voorbereiding naar de verjaardag van de democratie. De training is volledig toegespitst op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. De nadruk van de training ligt op de inhoudelijke processen (hoe moet het gebeuren). Aan de hand van ons -in de praktijk beproefde- draaiboek nemen wij alle stappen zorgvuldig door. Van het voorbereiden, het organiseren, het tellen van de stemmen tot het vaststellen van de uitslag. Ook aanverwante zaken zoals de openbare orde en het ronselen van volmachten komt aan bod.

Klik hier voor informatie over de cursus gemeenteraadsverkiezing voor stembureauleden. Klik hier voor informatie over de cursus gemeenteraadsverkiezing voor projectleiders. De trainingen staan gepland op 9, 11 en 16 januari 2018. De trainingen vinden plaats op ons kantoor in Nieuwegein. Mocht u behoefte hebben aan een training op locatie dan kunt u contact opnemen met Albert Schut, (06) 51 37 10 16.

 

Wie mogen er stemmen?

Stemrecht hebben alle Nederlanders en andere EU-onderdanen die ook daadwerkelijk in Nederland wonen, mits zij 18 jaar of ouder zijn.

Ook niet EU-onderdanen die langer dan vijf jaar (legaal) in Nederland verblijven, mogen stemmen.

 

Belangrijke data:

Actie
Laatste dag registratie aanduiding politieke partijen
27 december 2017
Dag van kandidaatstelling
5 februari 2018
Dag van stemming
21 maart 2018
Bekendmaking van de officiële uitslag
23 maart 2018

Even Werkt! heeft als specialist in publiekszaken een breed scala aan diensten voor u samengesteld om deze verkiezingen tot een succes te brengen.

  • Kant-en-klaar draaiboek verkiezingen
  • Helpdesk
  • Extra ondersteuning
  • Training voor (aankomend) projectleiders en -medewerkers

 

Kant-en-klaar draaiboek

Even Werkt! heeft voor u geheel vrijblijvend een kant-en-klaar draaiboek. Alle stappen die u volgens de Kieswet moet nemen staan hierin vermeld. Stuurt u uw gegevens naar info@evenwerkt.nl en wij sturen u het draaiboek graag toe. 
 

Helpdesk

Met ingang van aanstaande maandag hebben we een helpdesk ingericht voor al uw vragen over de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de gemeenten die nu al zijn gestart in verband met een gemeentelijke herindeling per 1 januari 2018 zitten onze medewerkers voor u klaar (030) 711 64 74. 
 

Extra ondersteuning

21 maart 2018 een drukke dag waar extra handjes nodig kunnen zijn. Even Werkt! staat voor u klaar met een team van specialisten om u te ondersteunen bij de organisatie. Dat kan in verschillende rollen als projectleider, project ondersteuning, instrueren van stembureauleden, communicatie op de dag van stemming. 

Wilt u meer weten, bel ons vrijblijvend voor de mogelijkheden.